Volledige beschrijving

De NiteCore MH27 zaklamp is voor veel diverse situaties geschikt. De Cree CP-L HI V3 led zorgt namelijk voor een egaal, wit licht met een gefocusseerde bundel. Hierdoor verlicht je met deze lamp een afstand van 462 meter. Daarnaast zit er in de zaklamp ook een rode, groene en blauwe led verwerkt. Het rode licht is perfect voor het behouden van je nachtzicht, ook in combinatie met een nachtkijker. Het groene licht is juist weer ideaal voor nachtelijk kaartlezen. Met het blauwe licht vind je bloedsporen terug. Hierdoor is deze unieke zaklamp zeker geschikt voor de jacht, rechtshandhaving, zoekacties en kamperen.

Bediening van de NiteCore MH27

De NiteCore MH27 heeft in totaal drie schakelaars. Op de achterkant van de lamp zit één schakelaar. Deze schakelaar heeft een momentary-on-functie. Druk de schakelaar half in en de lamp gaat tijdelijk op de laatstgekozen stand schijnen. Zodra de schakelaar helemaal ingedrukt wordt, blijft deze aan staan. Dankzij het geheugen van de lamp komt hij altijd terug in de laatstgekozen stand. Dit geldt ook voor de stroboscoopstand. Dat maakt hem extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld beveiligers of politie.

De overige twee schakelaars bevinden zich aan de lampkop. Deze is speciaal voor de bediening van de lichtstanden. Met de ‘+’ en ‘-’ heb je de mogelijk om door alle standen heen te schakelen. Als je de ‘+’ ingedrukt houdt, activeer je direct de turbomodus. Door de ‘-’ ingedrukt te houden, activeer je direct de rode lichtstand. De speciale standen activeer je door de beide zijschakelaars tegelijk in te drukken. Hierdoor kom je bij de stroboscoop, SOS-stand, bakenstand en de knipperstanden in rood, blauw en rood/ blauw.

Lichtstanden van de NiteCore MH27

  • Ultralow: 1 lumen, brandduur van ca. 708:00 uur
  • Mid: 55 lumen, brandduur van ca. 28:00 uur
  • High : 250 lumen, brandduur van ca. 6:15 uur
  • Turbo: 1000 lumen, brandduur van ca. 1:00 uur*
  • Strobe: 1000 lumen
  • SOS: 1000 lumen
  • Beacon: 1000 lumen
  • Rood: 13 lumen, brandduur van ca. 28:00 uur
  • Groen: 19 lumen, brandduur van ca. 28:00 uur
  • Blauw: 3 lumen, brandduur van ca. 28:00 uur

*De brandduur van de hoogste lichtstand is berekend op het moment van het inschakelen van de lamp in de hoogste stand. Na 2-3 minuten schakelt de lamp automatisch naar de lagere lichtstand door de temperatuur regeling.

NiteCore MH27 opladen

In de lampkop zit een micro-usb-poort verwerkt. Een rubberen afdekkap zorgt ervoor dat de zaklamp uitstekend beschermd is tegen water en stof. Ook zorgt dit ervoor dat de usb-poort niet beschadigd raakt. Wil je tijdens het laden graag weten hoe vol de accu nog is? Een blauwe laadindicator laat dan de laadstatus zien. Zodra de accu volledig geladen is, gaat de indicator uit.

De NiteCore MH27 gebruik je met één 18650 Li-Ion-accu (niet meegeleverd). Als je tussendoor geen tijd hebt om de accu op te laden, neem dan reserve accu’s of batterijen mee. Je gebruikt hem namelijk ook met twee CR123A-batterijen. Om snel te zien wat de spanning van de accu is, dient de lamp uit te staan. Door alle drie de schakelaars ingedrukt te houden, gaat de batterij-indicator tot vier keer blinken. Vier keer betekent vol, één keer bijna leeg. Deze indicator werkt ook in combinatie met de CR123A-batterijen.

Accessoires van de NiteCore MH27

De NiteCore MH27 wordt standaard geleverd met één pocketclip, polskoord, reserve O-ring, reserve rubber schakelaardopje, tactische ring, micro-usb-laadkabel, reserve usb-afdekrubber en een nylon holster.

Intelligente bescherming

Bij langer gebruik van de turbomodus bouwt de lamp veel warmte op. Wanneer de lamp een temperatuur van 65°C of hoger bereikt, gaat de lamp automatisch een paar lumen naar beneden om de temperatuur te verlagen. Zodra de temperatuur verlaagd is, keert de lamp geleidelijk weer terug naar de turbomodus.

Merk Nitecore
Artikelnummer MH27
EAN 6952506401932
Toepassing Defensie, Jacht, Outdoor en Kamperen, Wetshandhaving en Beveiliging, Zoeken en Redden
Materiaal Aluminium
Kleur Zwart
Gewicht (gram) 170 gram
Totale lengte (cm) 15,4 cm
Diameter lampkop (cm) 4,00
Diameter body (cm) 2,54
Max. lumen 1.000,00
Min. lumen 1,00
Candela - Lichtintensiteit (max) 53500
Max. bereik (meter) 462,00
Brandduur batterij (max) 708 uur
Lichtkleur Wit
Aantal standen 7
Extra lichtstanden Baken, Knipper, SOS, Strobe
Laser functie Nee
Focusseerbaar Nee
Oplaadbaar Ja
Waterdicht IPX-8
Lamptype Cree XP-L HI V3 LED
Type batterij 18650 Li-Ion, CR123A, RCR123A
Oplader type USB
Soort holster Nylon
Meegeleverd 18650 Li-Ion (3400 mAh, 3.7V PCB beschermd) oplaadbare batterij, USB laadkabel, holster, tactische ring, polskoord, vervangende afdichting oplaadpunt, vervangende afdichtring, vervangende rubberen eindkap
Garantie 5 jaar op materiaal- en fabricagefouten
Prijs
€ 88,00
EAN Nummer
6952506401932